Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mistet vennene mine og blitt utrolig sjenert, hva kan jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har alltid vært en veldig glad person. Jeg har aldri vært på fest, men fra ungdomskolen av så har jeg vært ganske sånn vill osv. Ledd mye,danset på gaten alt slikt morsomt. Men så mistet jeg vennene mine. Har ikke hatt noen å være med på et år ca. Alle har lurt på hva som har skjedd med meg, jeg som var den glade og hypre jenta har gått til å være sjenert,tilbaketrukken og lei seg. Og nå tror alle at jeg er så utrolig sjenert osv. spesielt de guttene jeg har møtt. De har rett og slett ikke snakket mer med meg fordi jeg var for stille og rolig. Men jeg vet ikke hva jeg skal si lenger, føler ingen glede.Jegskulle startet 1året på vgs i år ( men jeg tok et friår). Jeg har ingen venner. Dette er så kjdelelig. Hele familien min klikker for at jeg ikke gjør mye. At jeg ikke gå rut. Men jeg har jo INGEN å gå ut med. Jeg har ikke kontakt med noen. OGså lurte jeg på: er det farlig å møte noen fra nettet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Når jeg leser det du skriver forstår jeg at du er lei deg. Jeg er litt usikker på om du ble innesluttet før du tok en pause fra skolen eller etter. Du sier faktisk heller ikke noe om du har gode grunner til å være nedstemt og innesluttet.

 

Det er ikke uvanlig at følelser og stemningsleie forandrer seg i puberteten. Mange opplever at venner de tidligere hadde ikke er så ok lenger. Det å ta ett år pause fra skolen kan gjør at det ikke er så lett å holde kontakten med venner som før. Det er kanskje ekstra viktig for deg at du har aktiviteter som holder deg i i gang og holder kontakten med andre. Er dette noe du tenker er vanskelig er det kanskje lurt for deg å snakke med noen om hvordan du har det.

 

Utenom venner og familie er det mange som bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Fastlegen er også et alternativ. der kan man få henvisning til behandling eller bare samtaler.

 

Lykke til!

 Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid