Hopp til hovedinnholdet

For seint å lære seg å spille gitar?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei er det for sent for meg å begynne å lære å spille gitar? vi hadde gitar spilling i musikken på skolen ogg vi hadde det i 12 uker og jeg begynte å lære meg litt flere grep enn det vi gjorde jeg kan allerede fem grep på gitaren men det som er problemet da er jo at jeg ikke finner noe setd her i trondheim de har gitar kurs så da lurer jeg på om du/dere har noen tips om hva jeg burde gjøre? jeg gjerne gå på gitarkurs fordi jeg sitter ofte hjemme om dagen å ser på tv eller å sitte på dataen leksene gjør jeg ferdig på skolen så jeg slipper å gjøre det hjemme:) etter skolen og det blir jo ganske sjedelig etter hvert så da tenkte jeg å prøve noe nytt =)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er få ting det er for seint å begynne med, og gitar er i alle fall ikke en av dem. Nesten uansett ambisjonsnivå kan du ganske fort lære deg opp til å bli god på gitar hvis du øver, leker deg på gitaren og koser deg med det. Kan du allerede fem grep, er det en lang liste med sanger du kan spille.

 

Jeg har ikke oversikten over tilbudet i Trondheim, men er overbevist om at det finnes både kommunale og private kurs du kan begynne på. Sjekk med kommunen din, musikklæreren din, en rockeklubb, instrumentbutikk, fritidsklubb o.l. Du kan f.eks. henge opp lapper på noen av disse stedene dersom du ikke kommer over noen tilbud der.

 

Det finnes også mange bøker og insruksjonsvideoer du kan kjøpe eller låne. Stikk innom biblioteket dit og lån med deg Lillebjørn Nilsens gitarbok. Det finnes en dvd til den også som de kanskje har. Det er et gitarkurs mange har begynt med. Du kan også søke litt på YouTube - der finner du mange instruksjonsvideoer.

 

En annen lur ting er å spille sammen med noen andre som kan spille gitar. Uansett om han/hun er flinkere eller dårligere enn deg, vil dere begge lære av det. Og kanskje har dere da begynnelsen på et band? ;-)

 

Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk