Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli en bedre fotballspiller?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei ,hvorden kan jeg bli bedere fotballspiller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Flere faktorer er avgjørende for å bli en god fotballspiller. Talent, vilje og motivasjon til å trene, kosthold og treningsinnhold er viktige faktorer. Det kreves mye trening, og du må være innstilt på å bruke mye tid på å utvikle deg som fotballspiller hvis det er det du ønsker. 

 

Treningsinnholdet bør være noe variert, men de koordinative egenskapene i fotball er det viktig å fokusere på, og den beste måten å trene opp disse er gjennom å spille fotball. Innendørsfotball stiller store krav til teknikk, og gir god trening av koordinasjonen. I tillegg er hurtighet, spenst, styrke og eksplosivitet viktig. Du kan finne mye informasjon om hvordan du kan trene disse faktorene ved å klikke her.

 

Utholdenhet er også viktig, slik at du kan opprettholde konsentrasjon og ferdigheter også mot slutten av kamper. Intervalltrening med høy intensitet er en type utholdenhetstrening som gir god effekt, men du bør også ha noen roligere økter slik at du unngår overbelastning. Variasjon i treningsaktivitet er bra, men hovedfokus bør ligge på løping siden det er mest aktuelt i din idrett. Sykkel, ski, skøyter eller svømming er eksempler på aktivitetsformer du gjerne kan variere med. 

 

Du kan lese om utholdenhetstrening i artikkelen vist til under svaret. Varier varigheten på periodene ved intervalltrening. Noen økter kan du følge beskrivelsen i artikkelen (4x4 min.), andre økter kan du gjennomføre flere arbeidsperioder med kortere varighet (f.eks. 8x2 min.)

 

Man blir god på det man trener på. Altså bør hovedfokus ligge på å spille mye fotball. I tillegg er det lurt å trene hurtighet, spenst, styrke og utholdenhet. Samtidig er det lurt å trene på å lese spillet og kunne forutse neste trekk i spillet. Tekniske ferdigheter er av stor betydning. Presise pasninger (korte og lange), skudd, finter, mottak osv. må trenes på jevnlig.

 

Snakk med fotballtreneren din om å få flere tips:)

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid