Hopp til hovedinnholdet

Vil ha hund, men får ikke lov av foreldrene mine.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har så lenge jeg kan huske hatt kjempe lyst på en hund! Det har jeg fortsatt, men jeg får det ikke. Jeg har så lyst til å kunne komme hjem fra skolen og møte en hund som er glad for å se meg. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få dem til å si ja? Jeg vet du ikke kjenner dem, men hva tror du jeg kunne gjort? Jeg har gått endel tur med nabohunden for å vise at jeg kommer til å gidde å gå tur med den (noe de bruker som unnskldning til at jeg ikke kan få det)De forstår ikke at det er en av grunnene til at jeg vil ha en hund. For ikke lenge side spurte jeg (igjen) om jeg kunne få en hund, men de sier nei som om det var en selvfølge.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er veldig hyggelig med hund, men det er ikke minst mye arbeid og ansvar som følger med. Jeg synes det er lurt av deg å "prøve deg litt" på andre hunder du kjenner først, for å vise at du klarer å ta vare på en. Det kan jo være et godt argument for din del.

 

Jeg synes det er vanskelig å gi noen konkrete tips til hva du kan si eller gjøre for å overtale foreldrene dine, for jeg vet ikke helt hvilke grunner de har for å si nei. Du får høre med dem og "kreve" en forklaring. Det kan jo hende det er allergi i familien, dårlig råd (en hund koster mye å eie) eller andre gode grunner.

 

Men du kan jo vise dem dette spørsmålet du sendte inn, for der synes jeg du får forklart hvor viktig dette er for deg og at du har tenkt en del gjennom hva det innebærer å ha hund.

 

Dere får ta en prat, så håper jeg dere blir enige om en løsning dere alle kan leve med :-)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid