Hopp til hovedinnholdet

Har forferdelig lite å gjøre om dagen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som har det litt tungt om dagen. Jeg føler at jeg gjør forferdelig lite om dagen, og til tider ensom. Jeg har både venner og kjæreste. De er alle supre. Men saken er at de er mye eldre enn meg, så de har jobb og studier som tar mye av tiden deres eller at de bor langt borte. Sånn at jeg ikke kan besøke dem i ukedagene. Kjæresten min er et år eldre enn meg og bor langt borte så jeg dedikerer helgene og en av ukedagene med henne. Dermed står jeg igjen med ukedager uten å gjøre noe annet enn å sitte foran PC'en å spille og høre musikk. Hvis jeg gjør dette mange dager på rad blir jeg deprimert og føler jeg har et mindre innholdsrikt liv enn andre. Har dere noen råd? Takk på forhånd, MvH Gutt VG1

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

For det første så er det viktig å ha venner i klassen eller som går på samme skole som deg. Det er bare fint at du har gode venner utenom, men man trenger å ha noen i nærmiljøet som man kan være sammen med og folk man kan være sammen med på skolen. Så mitt første råd til deg vil være at du prøver å ta mer kontakt med de som går i klassen din og på skolen din. Vær sammen med dem på skolen, og kanskje kan du få til at dere møtes etter skolen noen ganger.

 

En annen plass det er lett å møte nye mennesker er hvis man begynner med en eller annen aktivitet/hobby eller lignende. Hvis det er noe du synes virker kult eller som du har lyst til å prøve ut, så begynn! Da kan du bruke ettermiddagene på noe aktivt som du synes er morsomt, og du får møtt nye mennesker. Kanskje kan du prøve ut en ny sport eller bare begynne å trene på treningssenter, eller du kan melde deg på et kurs eller bli med i en organisasjon.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og ekstremsport

Fallskjermhopping (colourbox.com)

Lyst til å sveve høyt i lufta aller svømme dypt under overflata? Her kan du finne ut hvor gammel du må være.

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid