Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke motivasjon til noe lenger.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg føler jeg ikke har noe motivasjon til noe lenger. Jeg får aldri gjort det jeg skal, og hverdagen går bare i det samme surret. Et eksempel kan være f.eks. at jeg skal til Spania i sommer og jeg er kanskje ikke av tynneste og allerede i januar sa jeg til meg selv at jeg skulle begynne å trene for å se bra ut i bikini. MEN jeg har enda ikke startet. Det gjelder også andre ting også. Som i begynne å prate og tørre å ta kontakt med gutten jeg har vært forelsket i et og et halvt år. Jeg tenker alltid at jeg skal starte i morgen. Jeg er heller ikke noe flink til å gjøre leksene, og øve til prøver. Jeg er heller ikke noe flink til å finne på ting med vennene mine. Hva kan jeg gjøre for å slutte å ''starte i morgen'' med ting hver dag :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har kommet til et viktig punkt nå, når du stiller så tydelig spørsmål ved det at du stadig utsetter endringer til "i morgen".  Når man skal gjøre en forandring vil man alltid ha en periode med ambivalens.  Du er i en slik ambivalens nå: Du vil, men får det ikke helt til.  -Da er det tid for å lage seg en god plan og bestemme seg for å gjennomføre.  Husk at det er du som har styringa i ditt liv, og det er du som bestemmer.  -Hvis du har en plan å jobbe ut fra, er gjennomføring lettere å få til.  -Og så er det viktig å ikke sette igang å gjøre alt på en gang, men bestemme seg for å gjøre EN og EN ting annerledes, og så jobbe systematisk med å gjennomføre planen.

 

I forhold til trening, så kan planen si: Trene en time mandag, onsdag og fredag.  Sett treningen opp på en plan på døra di, og kryss av når det planlagte er gjennomført. (Tren gjerne noe som er morsomt og evt. sammen med noen) -Det vil gjøre godt å se avkrysningene og gi deg lyst til å fortsette.  Gjør så det samme med lekser.  For eksempel plan med EN time lekser hver dag, og deretter: Være sammen med en venn en gang i uka. (Hva med å trene sammen?)

 

Pass på å minne deg selv på hva du kan oppnå ved å gjennomføre planen, og gi deg selv ros for det du får til. 

 

Si til deg selv at du kan greie det hvis DU bestemmer deg. 

 

Når du har lagd planen, kan det også være godt å ha noen til å støtte seg litt for å gjennomføre, og da kan det kanskje være lurt å prate med foreldrene dine og be dem om å oppmuntre deg.  (ikke mase)

 

Husk at DU hele tiden har et valg: Gjøre det eller ikke gjøre det.  -Velg smart!

 

Tips finner du også i artikler under.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid