Hopp til hovedinnholdet

Faren min nekter å betale stallplass og mat til hesten min.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre når faren min nekter å betale for mat og stallplass til hesten min. Før jeg kjøpte hesten lovte han at han skulle betale hesten så leng jeg sluttet å sitte så mye med pc'n. Å nå mener han jeg skal gjøre ALT han ber om ellers betaler han ikke på hesten. har hesten på en stall 5 km unna, jeg kommer meg dit sjøl kvar dag. Håper virkelig dere kan hjelpe meg med dette problemet! Mvh :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Slik jeg forstår deg er du av den oppfatning at faren din nærmest har en plikt til å betale for mat og stallplass til hesten din.

 

Reglene om foreldres forsørgelsesplikt overfor barnet finner du i barneloven kapittel 8.

 

I barneloven § 66 står det at foreldrene skal bære utgiftene til forsørgelse og utdanning for barnet etter evne og etter foreldrenes økonomiske kår.

 

Med begrepet forsørgelse menes utgifter til mat, klær, bolig, skolebøker og andre nødvendigheter, for eksempel legeutgifter og toalettartikler. Lovbestemmelsen er utformet slik at foreldrenes plikt til å betale for barnet ikke strekker lenger enn det de har evne og økonomi til, så lenge barnet får forsvarlig omsorg. 

 

Det å ha hest er jo en forholdsvis dyr fritidsaktivitet, og ut fra barnelovens regler er ikke dette noe faren din plikter å betale for. At han har sagt seg villig til å betale er derfor noe han kan gå tilbake på hvis han vil.

 

Når det er sagt skjønner jeg selvfølgelig at dette er en frustrerende situasjon for deg, og jeg tenker at du har to alternativer her - enten kan du sette deg ned sammen med faren din slik at dere sammen kan finne en løsning på dette, eller så må du vurdere å skaffe deg en deltidsjobb slik at du kan betale for hesten selv.

 

Hvis jeg var deg ville jeg ha forsøkt å snakke med faren din først. Kanskje det er så enkelt at han føler at du ikke gir nok igjen for at han betaler for hesten din, og da går det nok an å løse problemet.

 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid