Hopp til hovedinnholdet

Størrelse på bøter for å selge/gi snus til mindreårige. Lovhenvisning.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en oppgave om å finne ut av de eksakte konsekvensene av å gi/selge snus til mindreårige. Jeg har funnet det veldig vanskelig å finne et svar men denne siden så ut til å ha noe veldig bra. Men det jeg da lurte på var, hvor mye kan man få i bot av å selge/gi snus til mindreårige. I tilegg hadde det vært fint om du kunne finne en link til disse paragrafene i tobakkskadeloven som gjelder denne saken (du nevnte paragraf 11 og 18).

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at det ikke alltid er like lett å finne informasjonen man trenger for å løse en oppgave. Selv om man kan finne mye hjelp på internett, er det en liten jungel der ute som det tar tid å bli vant til hvordan man skal navigere seg i.

 

Det er vanskelig å si eksakt hva størrelsen på en slik bot vil være. Størrelsen på bøter beregnes ofte ut fra hvor grovt bruddet på loven er, i tillegg til at det også tas hensyn til inntekt/formue som lovbryteren har. Dermed kan det gis bøter med forskjellig størrelse ut fra hva som egentlig har skjedd. Et eksempel på alvoret av bruddet på loven er feks at det dreier seg om et engangs tilfelle i stedet for at det har skjedd mange ganger som jo vil være mer alvorlig.

 

Hvis det er veldig viktig for deg å vite mer om hvor mye som brukes å gis i bøter, er det også mulig å ringe til politiet og spørre dem om dette.

 

Når det gjelder linkene til tobakksloven, finner du disse lett på lovdata.no sine sider dersom du søker på tobakkskadeloven. Bestemmelsene/paragrafene som er aktuelle for deg vil være paragraf 11 som sier at det ikke er lov å selge/gi snus til mindreårige og paragraf 19 som sier at man kan straffes med bøter dersom man bryter loven. Linken til selve loven finner du her.

 

Lykke til med oppgaven!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid