Hopp til hovedinnholdet

Ideer til fritidsaktiviteter som trener styrke godt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ser etter noe å trene på fritiden. Jeg prøver å komme meg i form, og jeg er blitt kjempe glad i å gå ut å jogge, og liker andre kondisjons treninger som svømming og sykling, men jeg vil veldig gjerne styrke musklene mine også. Jeg har pleid å bruke egen kroppsvekt og løs vekter som styrketrening hjemme, men jeg syntes det rett og slett er forferdelig kjedelig. Jeg tenkte at det å begynne med noe på fritiden kanskje kunne fylle opp dagen min litt mer og, og gi meg en morsom måte å få inn litt styrketrening, men jeg er helt blank når det kommer til ideer om hva jeg kan begynne med. Jeg vil helst at det skal ha mest fokus på styrke isteden for kondisjon og jeg tror ikke kampsport er noe for meg. Så jeg lurte på om dere hadde noen gode forslag til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Så spennende at du ønsker tips om fritidsaktiviteter som forbedrer styrken din:) Her skal du jeg prøve å gi deg noen gode ideer:)

 

Det er styrketrening i all kroppslig aktivitet som består av høy intensitet. Du nevner kampsport, og det er et godt eksempel på styrketrening som ikke nødvendigvis inkluderer vekttrening. Her er noen flere gode eksempler på aktiviteter som gir god styrketrening:

- Klatring

- Turn

- Zumba (spesielt med manualer)

- Kettlebell

- Yoga

- Pilates

- Ulike typer gruppetrening på treningssenter

- Styrketrening med strikk

 

Ellers kan du se om du liker denne type styrketrening bedre enn slik du trente styrke tidligere? Mange liker også å høre på musikk ved styrketrening. 

 

Lykke til videre:)

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid