Hopp til hovedinnholdet

Hvor ofte bør jeg trene magemusklene?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg trener magen for å få sixpack hver dag, men så tenkte jeg på at musklene på få tid på regenerere seg, så hvor mange ganger kan jeg trene hver dag og i uka. Jeg vil trene så mye som mulig! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det er bedre å trene musklene skikkelig annenhver dag enn å trene de delvis hver dag. Utfør mer omfattende økter annenhver dag og kjenn at du sliter ut musklene skikkelig. Dagen mellom styrkeøktene kan magemusklene få tid til å restituere seg. Ikke glem å også trene korsryggen for å unngå skjevheter. Utfør gjerne 3-5 ulike øvelser for hver muskelgruppe. Hver øvelse kan du utføre 3 serier, og hver serie til utmattelse (til du er skikkelig sliten i musklene). Du kan se videobeskrivelse av noen øvelser for mage og rygg ved å klikke her.

 

Dagene du ikke trener styrke kan du gjerne holde på med annen type fysisk aktivitet, f.eks. idrett (hvis du liker det?) eller annen type trening. Vanligvis er magemusklene dekket av litt fett, og for å oppnå markerte muskler må dette fettlaget reduseres. Ikke alle kan oppnå helt markerte muskler, mens andre omtrent er født med markerte muskler. Vi er altså svært ulikt genetisk anlagt, og derfor vil noen typer trening fungere bedre for noen enn for andre. Vi responderer noe ulikt på ulik type trening. Uansett vil det for de fleste være nødvendig å oppnå en økning i fettforbrenning for å redusere fettet utenpå musklene, og da er styrketrening for magen lite effektivt. Intervalltrening med høy intensitet er i så tilfelle mye mer effektivt. Du kan se video av en intervalltreningsform ved å klikke her. 2-3 slike økter i uka kan være greit, men hvis du holder på med idrett og får nok trening med høy intensitet der bør du være forsiktig med å øke treningsmengden så mye.

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid