Hopp til hovedinnholdet

Skaden i kneet hindrer meg fra å gå på en sport, og foreldrene nekter meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig dårlig selvtillit. Jeg ønsker og gå på en sport, men jeg har en skade i kneet som gjør at fet er nesten ingen ting jeg kan gå på. Uansett føler jeg at ingenting går min vei, og hva skal jeg liksom gjøre med det? Foreldrene mine vil ikke la meg gå på fotball eller parkour som er de eneste sporten jeg har lyst til og gå på, jeg vet ikke om noen annen sport som kan være morsomt for meg. Jeg skater om sommeren og det er det eneste som før meg til og tenke på noe annet og være glad, men på vinteren da jeg ikke kan skate og andre dager det ikke går, har jeg ingenting og gjøre. Og jeg liker og være ute og gjøre noe og være sosial, men foreldrene mine sier bare nei når jeg spørr... Noen ganger gidder jeg ikke å spørre en gang fordi jeg vet at de vil si nei. Moren min hadde foreldre som var lite hjemme og jeg tror derfor hun ikke vil at jeg skal være så mye borte :P

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg synes du skal spørre en fysioterapeut eller legen din om hva du kan gjøre når du har den skaden i kneet. Foreslå ulike sporter eller ting du har lyst til å gjøre og spør om det går an. Hvis du liker å skate liker du kanskje også å stå på snowboard om vinteren? Det er sporter som mange bruker å kombinere. Jeg synes uansett at du først bør utforske mulighetene dine. Hvis det er pga kneet ditt at foreldrene ikke vil la deg gjøre ting kan det være lurt å få høre hva en "ekspert" mener om saken - foreldrene dine må i alle fall høre på han/henne. Hvis det er andre grunner til at de ikke vil la deg gjøre ting må du bare snakke med dem; høre hva slags grunner de har til å nekte deg og fortelle hvor mye det betyr for deg. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid