Hopp til hovedinnholdet

Slektsforskning.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg er en jente på 16 år. Jeg har lyst til å drive med sleksforsknig og jeg lurte på om der hadde noen tips til hvor jeg kun starte ,noe sider og steder der jeg kan finne ut lit om historien til min familie. Ps elsker den siden

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Slektsforskning er veldig spennende, og etter at nettet har blitt så omfattende har det blitt enklere enn noensinne. Google og Facebook har gjort at man lettere kan komme i kontakt med slektninger man ikke kjenner.

 

Vi har dessverre ingen som kan svare deg inngående på dette, men første steg er uansett å snakke med de i familien din du kjenner. Kanskje allerde noen har drevet litt med dette? Ingen vits i å gjøre dobbeltarbeid, så spør om du kan få dette materialet og gå videre derfra. Som sagt er nettet et glimrende sted å spore opp slektninger man ikke kjenner - og kanskje har de igjen jobbet med dette og kan dele det de har funnet med deg.

 

Det finnes også programvare - både gratis og programmer du kan kjøpe - for å ordne alle dataene du finner. Søker du på "slektsforskning" på nettet får du mange tips til slike og annen informasjon om hvordan du kan gå videre.

 

Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid