Hopp til hovedinnholdet

Faren min sier hele tiden jeg skal få meg hund "neste år". 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, vet ikke om dette er et utrolig uviktig spørsmål eller ikke. Men pappa har så lite tiltro til meg! Jeg har ønsket meg hund i flere år, og han sier hver gang "Neste år" eller "Når du blir eldre" Om to år blir jeg seksten og flytter på hybel for å gå på skole. Jeg har ikke all verdens tid heller? Han sier at jeg ikke vil bry meg om hunden når den blir større osv, ikke gå tur, plukke opp avføring og trene den godt nok. Hvordan kan jeg bevise det motsatte, når jeg ikke får en sjanse? Det er fler grunner for å skaffe det, enn å ikke gjøre det. Han klager selv på at han(hele familien og egentlig) trenger for lite. Har du en hund må du gå tur flere ganger hver dag!! Jeg elsker å løpe, men det er lite moro å løpe alene. Ingen venner vil løpe med meg heller. Jeg blir mer og mer frustrert. Hvordan kan jeg overbevise ham om at hund er det jeg trenger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette er frustrerende. Jeg tror at det du må gjøre er å ta en liten prat med faren din. Jeg skjønner at det er irriterende at han hele tiden sier ting som "neste år" og "senere". Jeg synes at du må konfrontere han med dette. Si at dersom han faktisk ikke har tenkt å gi deg en hund så må han heller bare si det. Det er irriterende at han gir deg falske forhåpninger. Det er bedre at han heller bare forteller deg sannheten. 

Når dere diskuterer dette med hund er det mange ting som spiller inn. Dersom dere får dere en hund er det flere enn deg som må kunne tenke seg å ta vare på den. Det kommer til å komme dager hvor du ikke har tid til å gå tur med den, eller kanskje du skal reise bort for en helg. Dersom dere skal få dere hund må det derfor være flere i familien som kan tenke seg å være med deg å ta vare på hunden. I tillegg må du tenke over hva som skal skje med hunden når du flytter på hybel om to år. Hvem skal ta seg av den da?

Når dere diskuterer dette med hund eller ikke er det altså flere ting som må tas i betraktning. Argumentene du nevner er gode argumenter, så ta opp disse også, men husk at det å ha en hund er mye jobb, så dersom ikke resten av huset ønsker seg en hund må du nok vente litt med å skaffe deg hund. Du fortjener uansett at faren din er ærlig med deg, så ta en skikkelig prat med han.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid