Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjempe lyst på forponni,

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har kjempe lyst på forponni, og har ridd en god stund nå. Vi har nettopp flyttet og siden jeg ikke liker vennene mine her har jeg ikke lyst til og være med de noe som gjør at fritiden min er soffaen. Og har gådd opp 5 kg pga sittet i soffa all fritid, helger og ferier. Derfor siden jeg er en heste jente tenkte jeg, at jeg sikkert kom til og bli mere aktiv når jeg har forhest da det drar mye ut av fritida mi. Men hun sier bare nei, har du noen argumenter jeg kan bruke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du har lyst til å ri. Det er fint å være sammen med hester og det er fint å være ute i naturen. Det er også fint å være aktiv og ta ansvar. Og det kan være sosialt omd et er flere hester på samme stall.

Det kan være litt ungt å ta ansvar som for-rytter for en hest når man er 12 år, og det vil kreve noe arbeid fra foreldrene dine om du skal være for-rytter. Hvis de ikke er enig med deg, er det vanskelig for oss å gi deg andre argumenter enn det jeg nettopp har skrevet. 

Du skriver ikke om du rir nå for tiden, der du bor? Hva med å spørre foreldrene dine om du kan være vikar for andre for-ryttere om det finnes anledning i nærheten av der du bor? Eller om du kan ta timer på en rideskole en gang i uken? Men det koster en del, og det må dere i så fall finne en løsning på. Kanskje du kan jobbe hjemme og slik bli med på å betale for timene.
 
Det er mange løsninger. Det viktige er at du og foreldrene dine kan snakke sammen om dette, og finne en løsning alle kan være fornøyd med, enten nå eller litt fram i i tid.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid