Hopp til hovedinnholdet

Har jeg vært med på for lite fritidsaktiviteter?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Har et spørsmål knyttet til hvor mye en person bør gjøre i livet sitt. Jeg er 15 år, men har aldri drevet med sport eller noen spesielle "sportslige" fritidsaktiviteter. Har hatt noen aktiviteter i kortere perioder. Ellers sitter jeg litt på data og gjør det bra på skolen. Har jeg gjort for lite? Kommer jeg til å få kjæreste? Har framtidsdrømmer, men kan man bli utestengt fra enkelte jobber pågrunn av at man er for lite sosial, snakker for lite om hva man gjør osv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du skal begynne med fritidsaktiviteter fordi det er det du har lyst til, og ikke fordi du tror du må det. Å være med på en fritidsaktivitet kan være positivt med det at du møter mange mennesker og får venner, og selvfølgelig fordi du kan drive med det du liker. Det at du møter nye mennesker kan jo også føre til at du etter hvert møter en gutt du liker, men du kan absolutt få deg kjæreste selv om du ikke er med på noen sport på fritiden.

Arbeidsgivere ser selvsagt på personligheten din når du søker jobb. Det er viktig med medarbeidere som fungerer i bedriften og som kan være et positivt bidrag til miljøet der. I den forbindelse lurer de ofte på hva du gjør når du ikke er på skole/jobb, men jeg er sikker på at du også har interesser og ting du liker å gjøre selv om du ikke er med på noen sport. Hvis du klarer å vise at du er en hyggelig jente og rett person for jobben tror jeg ikke det har så mye å si at du ikke har drevet med så mye på fritiden. Du kommer i alle fall ikke til å bli utestengt fra noen jobb på grunn av det!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid