Hopp til hovedinnholdet

Hva kosetr forsikring og avgifter for en moped.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Er en jente på 15 år som vil kjøpe lett mc. Den jeg har sett på er helt ny og koster ca 40 000. Det er en ny Suzuki-modell. Selgeren er fra et bilfirma. Har vært i kontakt me selgeren, men lurer på om hva det er lurt å spørre om? Og hvor mye ekstra kostnader blir det? Forsikring? Årsavgift?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du ikke har god kunnskap om mopeder så lønner det seg å ta med en bekjent som kan litt om det. Tenk ut hva som er dine behov først. Spør selger om det følger med noen garantier, og hva de dekker ut over loven. Etter forbrukerkjøpsloven kan du klage i fem år på en ny moped.

Du finner tilbud på mopedforsikring ved å google på nettet. Avgiftene finner du på sidene til Statens vegvesen. Lykke til!


Vennlig hilsen

 

Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

 

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og gir gratis rettshjelp til forbrukerne.

 

Trenger du råd og veiledning, sjekk ut www.forbrukerrådet.no, send e-post til hjelp@forbrukerradet.no, eller ring 03737. Du kan også besøke oss på et av våre ti regionkontorer.

 

Følg oss på www.facebook.com/forbrukerradet og www.twitter.com/forbrukerradet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid