Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi er så god til å synge. Hvordan kan jeg hjelpe?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venn som har en stor ønske til å bli sanger. Hun sa til meg idag. hun sang for meg også. hun var kjempe flink. så jeg har bestemt å hjelpe henne med det... Hvilken nettsiden kan jeg og hun gå på for å bli det?? Jeg blir kjempe glad for dere svarer tilbake :D P.s hun blir snart 15.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det du kan hjelpe henne med er å få henne til å synge inn noen sanger. Er det sanger hun har laget selv, kan dere få lagt dem ut på nettet på sider som MySpace, NRK Urør, osv.. (se artikkelen under). Er det låter hun ikke har laget selv (coverlåter), kan dere ikke legge dem ut uten å kontakte de som har skrevet dem for å få tillatelse. Men de kan brukes hvis dere ønsker å kontakte plateselskper, managere, som bidrag til konkurranser, osv.

 

Det aller viktigste du kan gjøre er likevel å støtte henne, fortelle henne hvor flink hun er og passe på at hun følger drømmen sin om å bli sanger - hvis det er det hun ønsker, for det er jo ikke sikkert det er det hun drømmer om selv om hun er god til å synge. Ønsker hun å satse på synginga, kan du også foreslå at hun kontakter en sangpedagig/-lærer, som kan hjelpe henne med å bli enda bedre og tryggere.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Du kjører i 90 km/t og vil kjøre forbi en bil som kjører i 80 km/t. Hvor mye reduseres forbikjøringsstrekningen dersom bilen foran reduserer farten til 70?