Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år som ønsker å gjøre en forskjell

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 15 år som ønsker å gjøre en forskjell. Jeg høres kansje ut som en hvilken som helst 15 åring, kansje jeg er det også. Men poenget mitt er at jeg ønsker å ta tak i dette og bruke fritiden min på å få god selvtillit, god samvittighet og kansje også gjøre noe som ser bra ut på CVen når jeg kommer så langt. Så hva kan en 15 (snart 16) år gammel jente gjøre? Har FN eller røde kors noe oppleg for oss unge, eller må du være 18 for og i de hele tatt ha noe sjans til å gjøre noe? Med vennlighilsen en engasjert bergenser

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Så flott at du ønsker å bruke fritiden på noe som både kan gi deg god samvittighet, men også hjelpe andre mennesker. Dette vil, som du selv sier, gi erfaringer som er verdifulle i livet, nettverk og telle positivt ved videre jobbsøking og utdanning.

Det finnes en rekke organisasjoner der man kan jobbe frivillig, også før man fyller 18 år. Du finner en oversikt over slike organisasjoner i artikkelen Engasjert? Bli med i en organisasjon. Kanskje en av disse har lokallag nær deg?

Du kan også sjekke om det finnes en frivillighetssentral i nærheten av der du bor. Kanskje har de oppgaver som kan passe for deg. I tillegg lønner det seg å tenke kreativt. Frivillig arbeid og veldedighet er jo også å lufte naboens hund eller sitter barnevakt for noen som trenger en frikveld. Kanskje har du eldre i nabolaget som trenger hjelp til plenklipp eller å hente post? Sjekk ut med idrettslagene og de ulike idrettsklubbene der du bor. Trenger de frivillige? Spør også ulike organisasjoner, fritidsklubber, frivillighetssentralen m.m. Kanskje kommunen har oversikt over hvor det er behov for frivillige? Mulighetene til å bidra for andre er mange, så tenk godt gjennom hvordan og hvem du kan hjelpe der du bor. Les også mer i artikkelen under svaret. 

Jeg håper dette hjelper deg litt på veien! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid