Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for eldre? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva kan jeg gjøre for eldre? Hvem skal jeg kontakte hvis vi skal på besøk på aldershjem/gamlehjem/sykehjem? Hvis vi skal på besøk med et dyr(hund), må vi søke for å få lov? Hva liker eldre å gjøre? Er bingo oppbrukt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg foreslår at du bare kontakter det aldershjemmet/sykehjemmet du har tenkt til å besøke direkte. De kan svare på når du kan komme, om du har lov til å ha med dyr og hva du kan hjelpe med. De kjenner godt til eldre og deres behov, samt hva de hadde syntes hadde vært hyggelig. Det er nok flere som trenger hjelp til å gå på butikken eller lignende - du må bare spørre hva de ønsker hjelp til.

Jeg tror ikke bingo er oppbrukt, men det er nok forskjellig fra person til person hva de liker å gjøre. Det er nok mange eldre som liker bingo!

Jeg synes det er flott at du ønsker å gjøre noe for eldre, og det er veldig bra at du tar slike initiativ. Kontakt et aldershjem/sykehjem og si at du ønsker å gjøre noe for de eldre - om de har noen forslag og når dere kan komme på besøk. Kjempeflott!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid