Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips om å jobbe med hjemløse dyr i utlandet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg brenner veldig for dyr og vil egentlig gjøre så mye jeg kan for at de har det bra. Jeg har meldt meg som frivillig hos dyrebeskyttelsen og har hatt katter på fosterhjem hos meg til de har fått et nytt og varig hjem. Men jeg vil gjøre mer. Jeg tenker på alle gangene jeg har vært i syden og sett katter overalt som er både syke, underernært og på kanten til å miste livet. Ikke bare katter, hunder også. Jeg lurer på om det finnes noe frivillig arbeid som jobber med hjemløse dyr i utlandet? Om det er mulig å få hjelpe til på et vis? Jeg finner mye, men stoler ikke på alle sider heller. Vet dere om noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

det er en rekke organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid, og mange av dem har prosjekter med dyrevelferd. Vi har ikke testet organisasjonene, så jeg kan ikke si noe om hvilke som er best eller tryggest, med helt generelt vil vi si at det kan være smart å velge en organisasjon som også er etablert i Norge, da er det lettere å ta kontakt dersom du lurer på noe, eller noe går galt.

Eurodesk har laget en oversikt sover de fleste som tilbyr frivillig arbeid i utlandet fra Norge.

Et veldig godt tilbud kan du få gjennom Aktiv Ungdom og Europeisk volontørtjeneste. Der kan du reise nesten gratis i 2 til 12 måneder og jobbe i et prosjekt i Europa eller nærområdene (Øst-Europa, Kaukasus, Balkan og Middelhavsområdet). I databasen over organisasjoner som tar i mot ungdom, kan du blant annet søke på temaet "animal welfare", og få opp en rekke prosjekter.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid