Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å dra ut som frivillig i Afrika?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst til å melde meg som frivillig og arbeide på et barnehjem i Afrika. (Har sett mest på Tanzania.) Jeg ser at dere henvender dere til Projects Abroad sin nettside, på deres nettside, og lurte på om dette er en sikker organisasjon når det kommer til sikkerhet. At man er sikret god oppfølging og kommer til steder der det ikke er høy kriminalitet, og at faren for å bli voldtatt eller utsatt for vold er minimal? Mvh, Anette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å reise ut som frivillig er for de fleste en fantastisk og lærerik opplevelse. For at oppholdet skal bli mest mulig vellykket, bør man forberede seg godt, og en del av forberedelsene er å sjekke ut organisasjonen du reiser ut med.

Når du finner et prosjekt som interesserer deg, bør du kontakte arrangøren(Projects Abroad eller en annen) og finne ut hvordan opplegget er. Blir du møtt på flyplassen? Har du en egen kontaktperson? Hvordan skal du bo? Må du ta lokaltransport for å komme mellom bosted og arbeidssted? Hva slags forsikring er inkludert? Du bør også undersøke om det er et avreiseseminar eller en opplæring ved ankomst, her får man ofte gode råd om sikkerhet, kulturutfordringer osv. Ofte kan du få kontaktinfo til frivillige som er i prosjektet, eller har vært der, så kan du se hvordan de har opplevd sikekrheten lokalt.

Du kan også sjekke Utenriksdepartementets landsider, som beskriver sikkerhetssituasjonen (her Tanzania).

Vi kan ikke anbefale Projects Abroad fremfor andre aktører, siden vi ikke har reist med dem. Det kan nok være enklere å reise med noen som har kontor og ansatte i Norge, slik at det blir liten risiko for misforståelser om hva som inngår i opplegget, og slik at man faktisk vet hvor man skal henvende seg dersom det blir problemer underveis. På Eurodesk-sidene finner du en oversikt over organisasjoner som sender ut frivillige.

Vårt råd er altså å sjekke grundig på forhånd, be om råd, og generelt være fornuftig når du er i prosjektet. Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid