Hopp til hovedinnholdet

Kan man jobbe som frivillig i England når man er norsk?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Som norsk statsborger, har man lov til å jobbe som frivillig i England? Hvis ikke, hvordan kan man søke om tillatelse? Har sitter en god stund å søkt på nettet, men finner ikke noe konkret svar på det. På forhånd, tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det finnes flere muligheter for frivillig arbeid i Engand selv om man er norsk.  Siden du er interessert i England så vil jeg anbefale deg å sjekke ut Europeisk voluntørtjenste v/Aktiv Ungdom. Gjennom dette tiltaket kan man delta i et lokalt prosjekt i et EU-land, som for eksempel England!

Utvekslingen varer  fra 2 til 12 måneder og er gratis. For å kunne være med på dette må man sendes ut av en organisasjon. Aktiv Ungdom kan eventuelt hjelpe deg med dette. Oppholdet er i utgangpunktet gratis, med unntak av lommepenger som man må dekke selv.

Mitt tips til deg er å kontakte Aktiv Ungdom og høre hvordan du kan gå frem og lete etter en eventuell senderorganisasjon.  Sjekk også ut artikkelen jeg la ved for mer inspirasjon!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid