Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe frivillig i Japan eller Sør-Korea?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er 18 og fullfører videregående nå til sommeren. Jeg har lyst til å dra til utlandet til neste år, helst Japan, Sør-Korea eller en kombinasjon av disse - for å oppleve kultur og lære språk. For at det ikke skal være for dyrt, samtidig som jeg lettere får møte andre mennesker, har jeg lyst til å drive med frivillig arbeid. Er det noen organisasjoner som tilbyr frivillig arbeid i disse landene over lengre perioder, noe rundt 8-10 måneder? Jeg vurderer å reise med WWOOF, men er usikker på om det er så lurt ettersom det er vanskelig å planlegge lengre opphold med dem. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

De aller fleste norske organisasjoner som driver med frivillig arbeid spesialiserer seg på land i den såkalte "tredje verden". Derfor kan det være vanskelig å finne noen som arrangerer reiser til Japan og Sør-Korea: begge er økonomisk relativt utviklede land.

Det finnes en veldig bra internasjonal søkemotor som du kan bruke til å finne opplegg for frivillig arbeid og andre typer reiser: GoAbroad.com. Her kan du søke etter land, og finne det opplegget som passer deg. Gjennom denne kan du også finne organisasjoner som opererer i Japan og Sør-Korea.

Husk å undersøke pris og hva du betaler for med de ulike organisasjonene. Her kan det være store forskjeller mellom organisasjonene.

For flere generelle tips om det å reise ut i verden, sjekk ut UngInfo sine nettsider.

Lykke til med reisen!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid