Hopp til hovedinnholdet

Den ene ansatte bruker mye mer tid på kjæresten min enn andre som er der

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Samboeren min er på rehabilitering for å trene seg opp. Han har angst og to alvorlige lungesykdommer. Han er bare 24 år. Der er det en jente som jobber frivillig for å hjelpe folk. Virker som hun har ekstra stort fokus på han siden han er såpass ung og hun er det selv. Jeg synes selvfølgelig dette er kjempe bra! At hun får han aktiv og hjelper han slik at han får bra utbytte av oppholdet. Men de har hengt sammen veldig mye, og mye alene. Det var en dag de syklet langt, også bestemte de seg for å ta seg en dukkert da de kom fram til en innsjø. Hun bruker veldig mye tid på han ifh til de andre som er der. Syns dette er ganske uprofesjonelt av henne. Hun har kjæreste også. Er dette normalt, og profesjonelt egentlig? Jeg prøvde å ta det opp med kjæresten og sa hva jeg mente om det, men han ble bare sur. Jeg vet at hvis han har vært i min situasjon så hadde han ikke tolerert dette. Hva syns du jeg burde gjøre? Jeg blir jo veldig usikker og det skaper konflikter i forholdet vårt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tenker selv at når kjæresten din på eget initiativ har fortalt deg om at de syklet langt alene sammen, og badet, så var det neppe noe spesielt ved det. Jeg vet ikke hvilket opplegg han er på, men vanligvis fungerer rehabilitering sånn at man bor et sted noen uker. Da gjør man alt sammen med de ansatte, og det blir ikke helt det samme som å gå til en fysioterapeut eller lignende. Det kan godt hende at hun bruker mer tid på han enn på andre pasienter, men da er det helt sikkert andre som bruker mer tid på andre pasienter. Jeg vil anta at hun synes det var hyggelig at det kom en på hennes egen alder inn der, som hun kunne prate ordentlig med og som hun kanskje kunne se på som en venn. Det er sikkert hyggeligere for han også å ha noen der på sin egen alder - ofte er det mange eldre på slike rehabiliteringssteder og det kan være noe som hindrer mange unge i å delta på det. 

Jeg vet ikke om det er normalt eller uprofesjonelt av henne. Det kommer helt an på hvordan opplegget der er. Jeg synes du burde gi det litt tid. Jeg skjønner at du reagerer på det og kan bli sjalu, men det er også helt normalt å bli sjalu en gang i blant når man har kjæreste. Det hører med, og det kan jo også være en bra ting! Det viser at du bryr deg og er redd for å miste han. Det er samtidig viktig å vite når man burde ta det opp og når man rett og slett burde stole på kjæresten. Denne jenta har tross alt kjæreste selv. Han blir nok sur fordi han føler at du ikke stoler på han når du tar det opp, og kanskje fordi han setter pris på den kontakten han har med henne mens han er der og er redd for at du skal nekte han det. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid