Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg få læreplass som møbelsnekker!

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å bli møbelsnekker. Skal ta opp de 3 fagene jeg trenger til høsten, men jeg lengter etter å begynne med noe som har med restaurering av gamle møbler og møbelsnekring å gjøre, fordi jeg har gjort det litt oppigjennom. Er det noen steder i Oslo området, evt Bærum hvor man kunne jobbet enten i praksis eller som frivillig med noe slik? Vet det blir avskrevet på lærlingtid også! Evt, finnes det andre måter/tilbud hvor jeg kan lære om faget og historien i området nå i sommer?:) Og finnes det slikt arbeid i utlandet? Jeg elsker slike gamle biblioteker og museumer med høye tak, masse gull, sten og treverk, pga den følelsen det gir meg og atmosfæren i det. Aner ikke hva den stilen heter, men har vært i Italia bl.a og det er et land jeg elsket og vil tilbake til nettopp pga atmosfæren og arkitekturen osv. Vil med andre ord ikke havne i en industrifabrikk akkurat:p

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende planer du har!

Møbelsnekker er et lite og verneverdig fag med få læreplasser rundt om i landet, men noen er det jo. Du bør kontakte Kulturringen, som er opplæringskontor for de små håndverksfagene, for å finne ut mer om mulige lære- og/eller praksisplasser.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid