Hopp til hovedinnholdet

Medlem i hjelpeorganisasjon

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 12 år som gjerne har lyst til å være med i en hjelpeorganisasjon som støtter fattige barn. Jeg har måttet bite i meg at jeg antageligvis kommer til å måtte vente til jeg er 13. Det har i hvertfall vært aldersgrensen på de fleste organisasjonene jeg har kommet over. Vet dere om noen hjelpeorganisasjoner der hvor jeg kan være med uten å ha fylt 13 enda? Hilsen Vilde.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Vilde!

Så flott at du ønsker å bidra med noe! De fleste hjelpeorganisasjoner har en nedre grense på 13 år. Det betyr likevel ikke at du ikke kan være med å støtte organisasjonen frem til du er 13 år og kan være aktiv i organisasjonen. F.eks i Press Redd Barna Ungdom kan du være støttemedlem og betale 20 kr det første året du er medlem. Press Redd Barna Ungdom jobber med barns rettigheter - også fattigdom. Røde Kors Ungdom har også en nedre aldersgrense på 13 år. Alternativt kan du jo snakke med dine foreldre og fortelle dem at du har forferdelig lyst til å støtte denne saken, og jobbe for det. Kanskje de kan melde seg inn på vegne av deg til du er gammel nok til det selv?

Det er så fint å høre at til og med unge i 13års alderen ønsker å engasjere seg! Ikke glem engasjementet ditt! Ungdomsorganisasjoner trenger ungdommer som deg! :)

Vennlig hilsen
Lotte i redaksjonen (som selv er aktiv i Røde Kors Ungdom, og ønsker deg hjertelig velkommen!)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Foreningen Fri hadde tidligere et annet navn med forkortelsen LLH. Hva sto det for?