Hopp til hovedinnholdet

Bistandsarbeid innen utdanning for jenter.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst og planer om å flytte til usa og har veldig lyst til å jobbe i FN. I FN vil jeg jobbe innefor menneskerettigheter og være med på å gjøre at flere jenter får utdanning!! Men vet at det er en veldig liten sjanse får å få jobb/jobbtilbud!! Derfor lurer jeg på hvordan kan jeg starte en organisasjon i usa eller i norge som kan være med å hjelpe jenter i andre land med å få utdanning?? hvordan kan jeg ''opprette'' en slik organisasjon, hvilke rettigheter har jeg i norge og i usa?? og hva må jeg ta hensyn til?? og hvilken utdanning lønner det seg å ha??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Dette var hyggelig lesning. Det høres ut som du brenner veldig for denne planen din. Og jeg synes det er veldig godt å høre at det finnes sånne ildsjeler som deg som har lyst til å hjelpe andre.

Jeg har dessverre ikke alle svarene du trenger, men kan gjerne forsøke å hjelpe deg litt i riktig retning.

Jeg leser at du tenker det er liten sjanse for å få jobb i FN og at du ønsker å opprette din egen «organisasjon» som kan hjelpe jenter i andre land få utdanning. Det er sant at det nok er mange som ønsker en jobb i FN, men er det virkelig noe du brenner for og jobber hardt for, har du like stor sjanse for å få en slik jobb som andre som ønsker seg det samme.

Det sagt, må jeg også rose deg for at du ønsker å starte noe eget. Det er tøft av deg. Det kan være både spennende og skummelt å starte egne prosjekter. Mye ansvar kan bety mye arbeid og det tar tid å bygge opp noe fra bunnen av, men etter hvert er jeg helt sikker på at du finner flere som ønsker å ta del i ditt gode initiativ og hjelpe deg på veien. Jeg tenker at det er viktig og lurt at du er klar over hvorfor du ønsker å starte opp noe eget. Hvorfor er det viktig for deg? Hvordan vil du hjelpe? Hvilke små skritt kan du begynne å ta i dag mot målet ditt?

Jeg vet dessverre ikke nok om å starte opp i det feltet du nevner, men på www.innovasjonnorge.no/ kan du få noen råd i hvordan det er å starte opp noe eget.

Og her kan du lese mer om utdanning og bistandsarbeid: utdanning.no/yrker/beskrivelse/bistandsarbeider

Jeg fant mye interessant om dette viktige temaet på denne siden:

www.norad.no/tema/utdanning/jenter/

Til slutt vil jeg si takk for at du inspirerte meg til å lese mer om utdanning for jenter. Det er et kjempespennende tema og jeg ønsker deg lykke til med dine planer.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hvordan starte en organisasjon

Gruppe med ungdommer (colourbox.com)

Det finnes mange organisasjoner som jobber for ulike saker og formål. Finner du ikke noen som kjemper for akkurat det DU brenner for, kan det være aktuelt å starte en ny organisasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar