Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å engasjere meg og lære mer om verdens fremtid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har stor interesse for fremtiden, ikke bare min egen , men verdens fremtid. Jeg ønsker å jobbe innenfor politikk, menskerettigheter, reise og ledelse. Jeg begynner på videregående til høsten, men lurer på hva jeg kan gjøre nå for å få kunnskap, lære og få ærfaring. Altså få engasjert meg! Mvh Amalie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott å høre at du er engasjert, og har lyst til å få mer kunnskap og erfaring!

Det finnes mange måter man kan skaffe seg erfaring på innen de temaene du nevner. En super måte å møte andre engasjerte ungdommer på og lære mer, er å bli med i en organisasjon. Mange av de store organisasjonene, som blant annet Amnesty International som jobber med menneskerettigheter, har lokallag rundt omkring i Norge. Sjekk på hjemmesidene deres om de har lokallag der du bor, eller skriv en mail til dem og hør.

Det finnes også en rekke andre organisasjoner som har lokallag rundt omkring i Norge. I artikkelen jeg har lagt med her finner du en oversikt over en rekke organisasjoner du kan sjekke ut. 

Hvis du vil lære mer om politikk, er det å bli med i et politisk ungdomsparti en mulighet. Her vil du lære mye om hvordan politikk fungerer og hvordan du kan være med å påvirke. I den vedlagte artikkelen finner du også en oversikt over de ulike ungdomspartiene. Sjekk hvilket parti som fronter saker du er opptatt av. 

Håper dette var til hjelp. 

Lykke til! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid