Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil engasjere meg politisk, har dere noen tips til hvordan jeg kan gjøre det? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som er veldig politisk interresert. Det er gjerne noe jeg vil engasjere meg i og være med på på fritiden. Jeg er allerede aktiv i elevrådet, men det er begrensa hvor mye du kan gjøre der også. Jeg bor i et ganske sentralt miljø så det er nok noen organisasjoner jeg kan bli medlem i/være frivillig hos, men jeg finner ingenting! OBS! Også er jeg litt nervøs for det å bli med på så mye nytt alene også, så om jeg kan få noen tips så hadde det vært fint :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott å høre at du er politisk interessert, og har lyst til å engasjere deg mer!

Du skriver at bor sentralt, og at det finnes ulike organisasjoner i nærmiljøet ditt. Det er et godt utgangspunkt.

Nederst i dette svaret finner du en artikkel med oversikt over ulike organisasjoner i Norge. De fleste organisasjonene har frivillige aktiviteter som du kan bidra i. For å finne ut mer om disse vil jeg anbefale deg å ta en kikk på nettsidene til de aktuelle organisasjonene og se hva slags aktiviteter de har, og om de har lokallag i ditt nærmiljø, før du bestemmer deg. Du kan også kontakte organisasjonene direkte og spørre om dette.

En god side for å finne ulike typer frivillig arbeid er frivillig.no. Der legger mange organisasjoner ut frivillig arbeid som de trenger folk til, og du kan søke på stedsnavn for å se om de har aktiviteter i nærheten av der du bor. 

Å bli med i et politisk parti er også en veldig god måte å engasjere seg om man ønsker å bidra til å gjøre en forskjell. De fleste partiene har Ungdomspartier som du kan melde deg inn i og være med på møter og ulike aktiviteter. Du finner også en oversikt over i disse i artikkelen som ligger vedlagt. 

Lykke til! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid