Hopp til hovedinnholdet

Jente skal ta med seg penger til barnehjem i Vietnam. Er bekymret for hvordan hun skal kommunisere med dem.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei igjen! Til sommeren skal jeg til Vietnam for og gi penger til to barnehjem. Jeg har samlet inn penger i et år og har nå fått inn 10000 kr, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få kontakt med barnene som er der. De kan jo ikke snakke Engelsk! Eller skal jeg snakke med dem i det hele tatt? Jeg vet virkelig ikke hva vi skal finne på. Det er jo over 100 barn og jeg er jo bare 14 år gammel.Noen av barnene der er mye eldre enn meg også. Jeg vil jobbe med å hjelpe folk når jeg blir voksen, men da må jeg jo vite hvordan jeg skal prate med dem. Jeg jeg tenkte jeg kunne kjøpe noen gaver til dem, men da kan jeg jo ikke underholde alle samtidig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst, så fint at du bidrar til å hjelpe barna i Vietnam.

Jeg skjønner at du tenker at det kan bli vanskelig å kommunisere med barna der nede når dere ikke har ett felles språk. Det vil nok føles litt rart i starten, men etterhvert blir man vandt med å kommunisere uten bruk av språk. Det ligger ganske dypt i menneskets natur å ty til fakter og gester når man ikke har ett språk å forholde seg til. Man kommuniserer med tegn og ansiktsuttrykk. Det er kanskje ikke like lett å ha noen dype samtaler, men man kan faktisk bli kjent uten å bruke ord.

Det er veldig hyggelig at du tenker på å ta med gaver til barna. Nå vet jeg ikke hvordan det er akkurat der hvor du skal, men ofte er det litt komplisert dette med gaver. Man vil ikke gjøre forskjell på barna. At noen får gaver, og andre ikke, er ikke så bra. Du kan sjekke med barnehjemmet du skal til.

Husk at det at du reiser ned dit og besøker dem er en gave i seg selv!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid