Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lenge tenkt på at jeg gjerne vil ut i samfunnet å hjelpe til der det treng.

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei, jeg visste ikke hvor jeg skulle stille spørsmålet mitt, men jeg prøver her :) Jeg har lenge tenkt på at jeg gjerne vil ut i samfunnet å hjelpe til der det treng. har tenkt litt på røde kors, eller noe liknende. men så lurer jeg på om dere kan fortelle meg litt om hvordan det foregr, hva hjelper jeg til med, hvordan etc? kan jeg plutselig bli utkalt til leteaksjon? Det kan også væære av interesse å være "telefonvakt" for nødtelefoner for helsetjenseter osv. i så fall, hvordan går jeg frem? På forhånd takk :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så flott! Røde Kors har enormt mange ulike aktiviteter, og disse varierer etter hvor i landet du befinner deg. Du kan hjelpe til med å være besøksvenn for eldre eller vanskeligstilte mennesker, være flyktningeguide for flyktninger, være med i hjelpekorpset (da kan du bli utkalt til leteaksjoner), telefonvakt, frivillig på ressurssentre osv. Alle aktivitetene kan du lese mer om på Røde Kors sine nettsider.

Røde Kors Ungdom har også mange aktiviteter som kan passe for deg. De driver med aktiviteter på asylmottak, aktivt valg (opplyser andre unge om HIV/AIDS, kjønnssykdommer og sikker sex), internasjonalt arbeid, kampanje mot menneskehandel, rollespillet på flukt og regler i krig. Disse aktivitetene kan du lese om på Røde Kors Ungdoms nettsider.

For å bli frivillig i Røde Kors kan du for eksempel melde deg som frivillig på nettsidene, melde deg som medlem på nettsidene, ringe dem på telefon 05003, eller finne mailadresse til riktig kontaktperson der du bor. Du finner også linker til lokalforeninger på nettsiden.

Stå på!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er barneloven?