Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne jobbe som frivillig, et sted der jeg får muligheten til å møte andre mennesker som trenger hjelp og bidra.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg vil gjerne jobbe som frivillig, et sted der jeg får muligheten til å møte andre mennesker som trenger hjelp og bidra. Har vært med på Alternativjul, men det er kun en gang i året. Vet dere om noe annet arbeid som jeg kunne gjøre uten å måtte reise som utveksling osv. Er medlem i Amneste og rødekors allerede.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så utrolig bra!

Både Amnesty og Røde Kors har mye annet arbeid du kan gjøre hele året. I Røde Kors kan du blant annet være besøksvenn, flyktningeguide, være med i hjelpekorpset, hjelpe til med kvinnegrupper, aktiviteter på asylmottak osv. Røde Kors Ungdom har også et stort aktivitetstilbud, hvor du kan engasjere deg i regler i krig, rollespillet på flukt, aktivt valg (opplyser ungdom om HIV/AIDS, kjønnssykdommer og sikker sex), internasjonalt arbeid, kampanje mot menneskehandel osv.

For å vite mer om hvordan du går frem for å bli frivillig i Røde Kors/Røde Kors Ungdom, kan du besøke deres nettsider, ringe 05003, eller finne riktig kontaktperson i ditt distrikt.


Det finnes også mange andre organisasjoner og ungdomsorganisasjoner du kan jobbe frivillig for. Changemaker er Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon, Spire er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon, Press - Redd Barna Ungdom osv.

Stå på!!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om kultur?

Får du studiekompetanse til videre høyere utdanning selv om du går for eksempel musikk, dans eller dramalinje på videregående?