Hopp til hovedinnholdet

Jeg kunne tenke meg å jobbe med frivillig arbeid i Afrika denne sommeren, men de fleste organisasjonene jeg har sjekket har bare opplegg for folk over 18.

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg kunne tenke meg å jobbe med frivillig arbeid i Afrika denne sommeren, men de fleste organisasjonene jeg har sjekket har bare opplegg for folk over 18. Vet dere om noen organisasjoner som har utveksling for oss under 18? Jeg vil også være sikker på at det er et ordentlig og sikkert opplegg.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er en grunn for at det er aldersgrense på slikt. Og det er for å ivareta sikkerheten til de som reiser, og ikke måtte komme i ubehagelige situasjoner. Når du er 18 er du sjef over deg selv, og må ta ansvaret for deg selv. Jeg har rimelig god oversikt over organisasjoner som tilbyr slike opplegg, og jeg har ikke sett noen seriøse organisasjoner som tilbyr det for ungdom under 18 år. Du kan være sikker på at dersom det er noen organisasjoner som ikke har aldersgrense, er det heller ikke et ordentlig og sikkert opplegg.

Jeg anbefaler deg å bruke tiden frem til du er 18 år på å jobbe frivillig her hjemme. Det er absolutt spennende, nyttig og lærerikt, og vil skaffe deg mye erfaring før du reiser til et annet land og gjør det. Det er viktig å ha erfaring med frivillig arbeid før man reiser til et helt fremmed land og jobber med det. Blant annet kan du skaffe deg bredere kulturell kompetanse, kultursensitivitet, kommunikasjonserfaring osv. Alt dette er viktig når man skal jobbe frivillig i utlandet. Eksempelvis kan du jobbe frivillig i prosjekter hvor du møter på mange andre kulturer: Røde Kors Ungdom jobber med aktiviteter på asylmottak og flyktningeguide, PRESS- Redd Barna Ungdom jobber også på asylmottak. Dette er veldig nyttig erfaring, og også en ekstremt viktig samfunnsoppgave! I tillegg er det utrolig givende og morsomt :)

Hold på tanken frem til du blir 18 år :) Og tenk gjennom hva annet nyttig du kan gjøre frem til da!

Vennlig hilsen
ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva betyr det å være heterofil?