Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg jobbe frivillig og lære engelsk?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg går på VG 3 og tar noen fag som jeg mangler. Jeg har veldig lyst å jobbe som frivillig i et Engelsktalende land for å bli bedre i Engelsk. Kanskje helst England for det er ikke så langt unna. Jeg kommer fra Syria og har ikke lært så mye Engelsk der. Hvordan kan jeg gå frem for å finne organisasjon eller hva som helst som trenger noen ekstra hender? Jeg tenker at vinterferie, påskeferie eller sommerferie kan være en god mulighet til å reise.

Besvart 06.12.2018 13:57
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Dette høres ut som veldig gode tanker du har! 

Du har generelt gode muligheter for å både jobbe frivillig i utlandet, og for å lære mer språk på f.eks språkreise. Det kan også finnes kombinasjoner av dette, hvor du både jobber og går på språkkurs, eller bare jobber frivillig og lærer deg språk gjennom å snakke med de rundt deg :)

De fleste norske organisasjoner som tilbyr hjelp til å reise og jobbe frivillig i utlandet, sikter seg mer mot land i Sør-Amerika, Afrika og Asia. Vi er litt usikre på hvor mye opplegg det er for kortere opphold som frivillig i England eller andre engelsktalende land (men legg merke til at hvis du skulle jobbe frivillig i noen av disse andre landene, så er sjansen stor for at engelsk vil være arbeidsspråk for deg der, slik at du vil lære noe da også). 

Vi tenker at det er verdt å høre med steder som Atlantis, KilRoy og andre organisasjoner som arrangerer frivillig arbeid i utlandet! De kan fortelle mer om tilbudene sine, og om de kan hjelpe deg. Du kan finne en liste over mulige organisasjoner i denne artikkelen.

Det finnes noe som heter Aktiv Ungdoms voluntørprogram - der har du muligheten til å søke om å få jobbe frivillig mellom 2-12 måneder i et land i Europa. Dette er et godt program, men det kan ta litt tid å få plass, og vi vet jo ikke om lengden passer for deg. Men det er verdt at du sjekker ut.

Du må jo også vurdere om det er selve det å jobbe frivillig som er viktigst for deg, eller om det er det å lære språk. Dette kan nok fint kombineres - men om språk er det aller viktigste for deg, kan det også være verdt å vurdere en språkreise til f.eks England. Dette er kortere språkkurs, fulle av gode opplevelser, med spesielt mål om at du skal bli bedre i Engelsk. Ofte vil disse språkreisene også passe inn med feriene, som du nevnte. 

Du har med andre ord flere forskjellige muligheter, og må vurdere hva som passer best for deg. 

En god start nå er å lese på sidene til de ulike organisasjonene, se hva de tilbyr, og kontakte dem for å se om de har noen forslag til hvor du kan søke! I tillegg kan du gå til rådgiver på skolen din, og spørre om de har noen tips til deg. 

Les artiklene og linkene vi la ved, og veldig lykke til! Du har mange muligheter, både til å jobbe frivillig og til å lære engelsk, og dette er gode planer. 

PS: Vi har også skrevet en artikkel med 10 tips til å bli bedre i Engelsk, den kan du jo også lese :)

Spør oss gjerne igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid