Hopp til hovedinnholdet

Vil bli skuespiller. Hva betyr "kompensasjon 500kr" for en rolle?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 og jeg har en liten drøm å bli skuespiller. Er ikke med i en teatergruppe på fritiden og har aldri vært det, men på barneskolen har jeg hatt hovedroller i skuespill et par ganger og nå på ungdomsskolen har jeg drama som valgfag. Fikk nylig karakterkort og fikk 6er i drama. Dette gjorde meg veldig motivert til å prøve å få en statiskrolle for eksempel i en serie, film, reklamefilm osv. Vet ikke om jeg er god nok, og det er nok mange som går all in for å bli skuespillere som er mye bedre enn meg, men det hadde vært gøy å prøve! Men jeg vet ikke når autitions settes opp, hva slags serier som kunne passer meg osv. Sjekka ut litt på statisk.no og andre sider, og det stod «kompensasjon: 500kr» hva betyr dette? At man må betale 500kr eller at man tjener 500kr eller noe annet? Har også vært med på en pilot for en serie som statist før med skolen, noe jeg synes var veldig gøy! På forhånd takk for svar!

Besvart 28.01.2019 15:59
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt og beklager litt sent svar! Så utrolig spennende at du tenker på å bli skuespiller. Det virker som du tenker fine ting rundt dette, og at du både har talent og syns det er gøy. Da er det verdt å prøve! 

Kompensasjon betyr i denne sammenheng at du får 500 kr! Ikke at du må betale det. De "kompenserer" deg for at du har brukt tid og innsats ved å betale 500 kr. 

Det høres ut som at du tenker spennende rundt dette! Vi har skrevet en artikkel om å bli skuespiller som du kan lese! Der står det tips til hvor du kan lete og hva du kan gjøre. Selv om det høres ut som at du gjør mye riktig allerede :)

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid