Hopp til hovedinnholdet

Ulønnet arbeid

Jente 20 år
 

Spørsmål

Trenger sårt svar!!(Er forresten 26år) Har jobbet ved en messe jeg virkelig elsket jobbe med(den er 1 gang i året). Ifjor opplevde jeg å bli anklaget av crewsjefen(til gruppa jeg var på) for å ha stjålet noe sterke smertestillende. Øverste sjefen fortalte henne før jeg kom at jeg har vært narkoman (i 2,5 år har jeg vært 100% nykter!! Går også på urinprøver). Plutselig ble jeg fjernet uten forvarsel fra crewets Messenger gruppe, og fikk servert en random grunn etterpå. Øverste sjef sier han er sikker på medikament- naskeriet er årsaken. Det virker (etter samtale); som de IKKE ønsker meg med igjen i år i crewet i det hele tatt.. HVA gjør jeg nå?! Det er ULØNNET ARBEID, men for en interesse jeg brenner for! Jeg vil virkelig være med. KAN de avse meg slik, pga de TROR det var meg som stjal? JEG har ren samvittighet og rene urinprøver(kan vise bevis) men jeg føler meg totalt knust. Er sinnsykt trist og deppa. Det føles sykt urettferdig!! Noe lovverk? Erstatning? Rettigheter? MVH, IDA

Besvart 12.03.2019 15:18
 

Svar
Hei

Ulønnet arbeid er i liten grad regulert av bestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Dersom du ikke kommer til enighet med arrangøren av denne messen ved dialog så er alternativet å ta kontakt med advokat, det er bare advokat som kan gjøre en konkret vurdering av saken og eventuell erstatning.

Relevante lenker:

Gratis rettshjelp: gratisrettshjelp.no/

Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid