Hopp til hovedinnholdet

Kan vi bli tvunget til å skrive en politisk stil som et alternativ til å være med på OD?

 

Spørsmål
Hei!
På vår skole har vi en dag der vi skal arbeide for et veldedig formål. Dette er jo vel og bra, men tingen er dette er på en måte ikke frivillig. Når vi skal samle inn penger til noe bør jo dette være frivillig, ikke sant? Vi har fått beskjed om at hvis vi ikke gjør dette så er vi nødt til å skrive en stil om våre prinsipper på hvorfor vi ikke ble med? Dette formålet kan også vinkles inn politisk, har ikke det noe å si hvis det er noe man ikke vil støtte?
Burde det ikke være lov å sitte i de timene du har den dagen med skolearbeid? (Det er jo derfor vi går på skole ikke sant??)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Du stiller et interessant spørsmål. Er det slik at du føler deg presset i en situasjon der du har valgt å ikke bli med på OD, og så må 'skrifte' gjennom en skolestil? Jeg antar at læreren har som mål å bevisstgjøre deg/dere som ikke ønsker å delta på OD. At han eller hun mener det er viktig at dere er bevisst deres valg, og klarer å argumentere for dette. I tillegg vil deres avgjørelse føre til at læreren må sysselsette elever uten at innholdet i dagen skal gå på bekostning av de som velger å bli med på OD. Dette velger tydeligvis læreren å gjøre gjennom en stil. Du har muligheten til å velge å skrive om en annen person i stilen, men det kan være lurt å opplyse om dette, og slik avgrense oppgaven. Nå har OD-dagen vært, og vi er selvsagt spent på hva dette endte med. Skriv gjerne til oss og fortell. Vennlig hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kva er eit døme på ein demokratisk organisasjon?