Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg har veldig lyst å reise til de fattige stedene i Afrika og hjelpe de fattige. Jeg er 16 år og lurer på om det er noen organisajoner som kan være mulige å reise med?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst å reise til de fattige stedene i Afrika og hjelpe de fattige. Jeg er 16 år og lurer på om det er noen organisajoner som kan være mulige å reise med? Jeg har tenkt å bli sykepleier, så jeg kan hjelpe de fattige barna. Nå er det ikke så mye jeg kan gjøre, men har utrolig lyst å reise dit. Koster dette mye eller er det gratis? Eller finnes det en gruppe med ungdommer som reiser til Afrika med ledere som er med på å hjlpe de fattige?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


De aller fleste frivillige organisasjoner har en aldersgrense på 18 år for de som ønsker å reise ut og jobbe frivillig. Projects Abroad er en mulighet, de har minimumsalder 16 år. Det er svært få slike programmer som er gratis, og de fleste koster ganske mye. Du kan også lete deg frem på Volunteer Abroad sin søkemotor, for å se om du finner en med lav aldersgrense og uten mye kostander. Problemet da kan være at du ikke får like god oppfølging, noe som er veldig viktig når du er så ung.

 

Lykke til!


Vennlig hilsen


ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om stipend og støtte?

Kan du få støtte til å ta Vg2 i utlandet?