Hopp til hovedinnholdet

Hvor og hvordan kan man starte sin egen organisasjon, helt gratis???

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg viste ikke hvor jeg skulle sette dette men jeg valgte her, men mitt spørsmål lyder slik: Hvor og hvordan kan man starte sin egen organisasjon, helt gratis???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
Før du bestemmer deg for å starte opp en organisasjon, så kan det være lurt å sjekke om det allerede finnes en organisasjon som holder på med det du er interessert i. Det finnes utrolig mange organisasjoner for barn og ungdom. Derfor så kan det ofte være lurt å først sjekke ut om det finnes en organisasjon du har lyst til å melde deg inn i. Dersom dette ikke er aktuelt, så går det an å starte opp en ny. 
Hvis dere er en gruppe som vil starte opp en frivillig organisasjon, så må dere gå fram som følger:

 

1. Ha et oppstartsmøte der alle som er interessert i å være med i organisasjonen får mulighet til å komme.

2. Finn et navn på organisasjonen og skriv ned noen setninger om hva dere vil drive med og hva målet med organisasjonen er. Lag vedtekter for hvem som kan være medlem, hvordan styret velges, hva organisasjonen skal arbeide med osv. HER kan du lese mer om det å lage vedtekter.

 

3. Fyll inn skjemaet for organisasjoner hos Brønnøysundregisteret. Hvis dere som skal danne organisasjonen er under 18 år, så må det legges ved en fullmakt fra foreldre eller verge sammen med skjemaet som dere sender inn. Når Brønnøysundregisteret har behandlet søknaden, får organisasjonen et organisasjonsnummer.

 

4. Opprett en bankkonto for organisasjonen. Også her behøves det fullmakt fra foreldre eller verge dersom dere er under 18 år. I tillegg må man levere organisasjonens organisasjonsnummer til banken. Organisasjonsnummeret får man fra Brønnøysundregisteret når organisasjonen er registrert der.

 

5. Lag et medlemsregister over medlemmene og en arbeidsplan med ansvarsfordeling.

 

Kilde: Barne- og ungdomsrådet i Oslo (BURO)

 

 

Hvis du har spørsmål om dette eller er usikker på hvordan du skal gå fram så går det an å kontakte Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). De har e-post lnu@lnu.no og telefonnummer 23 31 06 00.

 

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med UngInfo
UngInfo er et informasjonssenter for ungdom. Spør oss om utdanning, jobb, bolig, ut i verden, helse & sosial, jus & økonomi...eller andre ting du lurer på!

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om reising?

Hva het Oslos hovedflyplass før Gardermoen overtok den rollen i 1998?