Hopp til hovedinnholdet

noen spørsmål angående frivillig arbeid i utlandet og i Oslo.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 som har noen spørsmål angående frivillig arbeid. Det første er dette; Jeg så en liste dere hadde over frivillig arbeidsorganisasjoner, noe som slo meg var at alt kostet så mye penger? Hvorfor er det sånn når man gjør en innsats for og dedikerer tiden sin til å jobbe for en organisasjon at man må betale for det? Kunne det eventuellt være mulig å gå direkte gjennom en organisasjon som Care etc. kontakte dem og da bidra til deres arbeid uten å gå gjennom en utveklingsorganisasjon? (spør fordi jeg når jeg er ferdig med vgs gjerne vil gjøre frivillig arbeid, gjerne i Asia i minst et år) Det andre er om det er muligheter for å få noe frivillig deltidsarbeid for en 16 åring i Oslo? Jeg har googlet litt, men finner liksom ikke nok info. takk for svar -Nina

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Du har helt rett, veldig mange opplegg for frivillig arbeid i utlandet koster det en del å delta på. Dette er rett og slett fordi organisasjonene skal bruke pengene på hjelpen og arbeidet sitt. Derfor må man selv finanisere utgfter organisasjonen har med å sende deg ut. Dette gjelder ting som flybilletter, bosted, mat og andre praktiske detaljer som koster underveis. Enkelte organisasjoner har nok også som formål å gi en slags "opplevelsesreise" for deg, ikke kun bidra med hjelp i mottakerlandet.

 

Det er viktig at du bruker tid på å tenke godt gjennom hvor du vil reise, hva slags opplegg du ønsker, hva slags arbeid du vil bidra med osv. Det finnes også organisasjoner som har egne utvekslingsordninger for ungdom. Et eksempel er Røde kors ungdomsdelegater. Dette opplegget er gratis.

 

Hvis du kan tenke deg frivillig arbeid i et annet europeisk land, bør du sjekke ut volontørtjenesten hos Aktiv ungdom. Opplegget er gratis.

 

I denne brosjyren finner du oversikt over veldig mange forskjellige opplegg. Der er også en kort beskrivelse som også antyder pris, aldersgrenser og type frivillig arbeid.

 

Du kan selvølgelig også selv kontakte organisasjoner du vet om og spørre om det finnes muligheter.

 

Veldig mange former for friviilig arbeid også i Norge, har 18 års aldersgrense. Igjen har det også betydning hva slags frivillig arbeid du ønsker å gjøre. Som 16-åring kan du sikkert få bidra med leksehjelp, aktiviteter på asylmottak, som besøksvenn på eldresenter, engasjere deg i en ungdomsorganisasjon, være instruktør/trener for barn innen idrett osv.

 

Håper noe av dette kan hjelpe deg litt på vei. Stå på med engasjementet ditt! Lykke til videre.

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Hva er forskjellen på stipend og lån?