Hopp til hovedinnholdet

Frivillig arbeid i utlandet en måned. Fravær?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldog lyst til å være frivillig hjelpearbeider i enten etiopia, tanzania eller fiji. Jeg går 2. året på videregående og jeg lurte på om det er mulig å reise bort i kanskje en månded uten og få fravær fra skolen. Dette er noe jeg har tenkt lenge på og vil veldig. Så, hvordan hadde dette fungert for meg med take på at jeg ikke er ferdig på skolen ennå? Det står jo at man kan jobbe som frivillig fra man er 16 år. Og hvis det skulle gå, kommer det til å være til høsten igjen og da er jeg 18 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er dessverre ikke mulig å få strøket fravær for å jobbe frivillig i utlandet over en såpass lang periode. Hvis du har funnet en organisasjon som tilbyr frivillig arbeid for alle over 16 år, anbefaler jeg absolutt at du først kontakter organisasjonen direkte. Spør hvilke opplegg de tilbyr for deg som fortsatt går på skolen. Kanskje kan du få reise ut i sommerferien? Sommerferien er lang nok til at du kan være borte en hel måned uten at det går ut over noen skoledager. Alternativt kan de kanskje legge til rette for et kortere opplegg der du kan reise ut i juleferien, påskeferien eller liknende. Nå du har fullført videregående blir mulighetene enda flere, så start planleggingen allerede nå. :) I artiklene under dette svaret finner du flere tips på veien og linker til aktuelle organisasjoner.

 

Lykke til med spennende planer!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid