Hopp til hovedinnholdet

Frivillig arbeid i utlandet. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært på camp refugee og det gjorde inntrykk på meg. Lurer på om det går an å jobbe frivillig på en flyktningsleir som 14-åring? Det var virkelig tøft å se hvordan soldatene behandlet flyktninger. Vi fikk også se noen bilder hvor de viste ordentlige bilder av hvordan en flyktning ble behandlet hvis den gjorde noe galt, og herregud det var forferdelig!! Skjønner ikke at folk kan gjøre sånt!!!

 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Så fint at du har lyst til å jobbe frivillig. Det er kjemefint å gjøre noe for andre, ikke minst lærer man masse av slike erfaringer.

 

Svært mange organisasjoner som tilbyr utveksling eller programmer for frivillig arbeid har en aldersgrense på 18 år. Husk å undersøke dette. Hvis du er usikker kan du kontakte organisasjonen direkte. Dersom du er for ung, finnes det mange muligheter for å skaffe deg erfaring med frivillig arbeid i Norge i mellomtiden. Sjekk våre emnesider om frivillig arbeid.

 

Jeg vil anbefale deg til å lese denne artikelen. Her finner du en oversikt over de ulike organisasjonene som tilbyr ulike opplegg for frivillig arbeid i utlandet. Den vil kunne gi deg en del svar:)

 

Jeg har også lagt ved noen nyttige artikler under dette svaret. Lykke til videre med planene dine!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid