Hopp til hovedinnholdet

Veldig lyst til å jobbe med noe frivillig

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 14 år som har veldig lyst til å jobbe med noe frivillig, jeg har hørt om sånne organisasjoner, men husker ikke navnet på den jeg ville melde meg "inn" veit dere om noe til en fjorten åring? en ting til, det handler ikke om samme tema, men hvordan kan jeg hinte gutten at jeg vil møte han?:p TUSEN TAKK, dere i ung svarer alltid på det jeg lurer på og jeg bare elsker siden!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Takk for hyggelig tilbakemelding, det setter vi pris på!

 

Organisasjoner:

 

Så bra at du vil engasjere deg i en organisasjon! Har du tenkt noe på hva slags organisasjon du kan tenke deg. Har du noen interesser du brenner for, for eksempel?

 

Hvis du er interessert i politikk kan du melde deg inn i et ungdomsparti og jobbe frivillig der. Da kan du få omtrent så mye ansvar som du bare ønsker, og det er mulighet for å være med på valgkampanjer, forskjellige kurs, møter og konferanser. Hvis du er veldig interessert kan du jo prøve å komme med i styret etter hvert. Ellers finner det mange humanitære organisasjoner. Sjekk for eksempel ut Røde kors ungdom, Norsk folkehjelp ungdom, PRESS-Redd barna, Spire og liknende. Er du interessert i miljøvern kan du sjekke ut eksempelvis Miljøagentene eller Natur og ungdom. Kanskje har du en hobby du bruker mye tid på. I så fall finnes det organisasjoner der man kan bidra innen både idrett, kor, korps, sjakk, dans og liknende. Bruk google for å finne nettsidene til de organisasjonene du vil vite mer om. Mulighetene er veldig mange! Organisasjonsarbeid tar seg i tillegg veldig bra ut på CV'n, og du blir selvsagt også kjent med mange hyggelige mennesker. :)

 

Sjekk flere tips i artikkelen under dette svaret.

 

Når det gjelder gutten:

 

Du må bare prate masse med han og flørte med han - rett og slett vise interesse for han. Det er mange forskjellige måter å hinte til han om at du vil møte han på. Du kan f.eks. snakke om en kino du har så lyst til å se. Hvis du er heldig har han også lyst til å se den, så kan du si at dere kanskje kan se den sammen. Ellers kan du bare spørre han om hva han skal i helgen, f.eks. Det er veldig vanlig å gjøre når man har lyst til å finne på noe. Hvis han ikke har så mange planer kan du si at du også ikke har noen planer den eller de dagene han ikke hadde det på. Det kan godt hende at det er du som ender opp med å måtte spørre om dere skal finne på noe, men om det virker som om han liker deg og så gjør ikke det noen ting.

 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren og ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid