Hopp til hovedinnholdet

Interessert i og jobbe frivillig i sommer, eks på et hjelpesenter, kirke

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på snart 16 år, og jeg er interessert i og jobbe frivillig i sommer, eks på et hjelpesenter, kirke eller bare et sted der jeg kan være og snakke med mennesker som har det vanskelig som uteliggere/narkomaner. Jeg finner ingen sted på google, som gjør dette. Men jeg vet jo det finnes flere steder i oslo. Og et sted der man kan hjelpe dyr? Vet du om noen steder, som kunne vært mulig? Mvh Christina

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så bra at du vil gjøre en innsats for andre i sommer!

 

Jeg synes du skal stikke innom og spørre på de stedene der du kan tenke deg å jobbe. Kanskje har de noen perfekte oppgaver til deg, og hvis ikke kommer de uansett til å synes det er veldig hyggelig at du spør. Stikk innom kontoret hos kirkene der du bor, eldresentre eller sykehjem i nærmiljøet osv. Når det gjelder mennesker som har det vanskelig, så må man som oftest være over 18 år og helst ha en bestemt utdanning for å gjøre slikt arbeid. Men, hvis du vet om bestemte steder der du kan tenke deg å bidra, stikk innom og spør uansett. Kanskje vet de om noe du kan bidra med.

 

Kanskje kan du også sjekke om det finnes en ungdomsorganisasjon som virker spennende ut å bidra i. Hvis du er interessert i politikk kan du melde deg inn i et ungdomsparti og jobbe frivillig der. Da kan du få omtrent så mye ansvar som du bare ønsker, og det er mulighet for å være med på valgkampanjer, forskjellige kurs, møter og konferanser. Hvis du er veldig interessert kan du jo prøve å komme med i styret etter hvert. Ellers finner det mange humanitære organisasjoner. Sjekk for eksempel ut Røde kors ungdom, Norsk folkehjelp ungdom, PRESS-Redd barna, Spire og liknende. Er du interessert i miljøvern kan du sjekke ut eksempelvis Miljøagentene eller Natur og ungdom. Kanskje har du en hobby du bruker mye tid på. I så fall finnes det organisasjoner der man kan bidra innen både idrett, kor, korps, sjakk, dans og liknende. Bruk google for å finne nettsidene til de organisasjonene du vil vite mer om. Mulighetene er veldig mange! Organisasjonsarbeid tar seg i tillegg veldig bra ut på CV'n, og du blir selvsagt også kjent med mange hyggelige mennesker. :)

 

Når det gjelder dyr så kan du google etter gårder i området rundt Oslo. Du kan også google etter hundehotell og kenneler. I tillegg kan det godt hende steder som Dyrebeskyttelsen vet om oppgaver du kan gjøre. Utover dette så finnes det helt sikkert noen i nabolaget ditt som gjerne takker ja til hundepass eller pass av andre dyr mens de selv er på ferie i sommer.

 

Håper noe av dette kan gi deg ideer eller litt inspirasjon. Sjekk også artikkelen under dette svaret for flere tips på veien. Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid