Hopp til hovedinnholdet

jeg lurer på om det er noen organisasjoner (e.l.) der jeg som 15-åring kan få gjøre en innsats?

 

Spørsmål
Hei :)
Jeg er en jente på 15 år (går i 10. klasse) som ønsker å drive med hjelpearbeid eller lignende. Jeg har lest mye interessant, men nesten alt man kan bidra med har aldersgrense 18 år. Så jeg lurer på om det er noen organisasjoner (e.l.) der jeg som 15-åring kan få gjøre en innsats?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er kjempebra at du ønsker å engasjere deg! De fleste organisasjoner har høyere aldersgrenser fordi de ønsker mennesker med litt mer livserfaring osv. Det beste for deg er nok å engasjere deg i en organisasjon her hjemme, hvor du kan jobbe som frivillig. Røde Kors Ungdom er et alternativ. Her kan du jobbe med regler i krig, glemte katastrofer, seksuell helse (hiv/aids) eller flyktninger. Du lærer masse, og har muligheten til å opplyse og engasjere ungdom her hjemme, og hjelpe ungdom ellers i verden. Andre ungdomsorganisasjoner du kan engasjere deg i er Amnesty, Spire, PRESS (Redd Barna Ungdom) m.fl.

Ikke fall i fella og tenk at arbeidet du gjør her hjemme er ubetydelig, for ungdomsorganisasjonenes arbeid her hjemme er kjempeviktig!

Lykke til, dette blir spennende!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Har du rett til å være sammen med venner og familie når du er på en barnevernsinstitusjon?