Hopp til hovedinnholdet

Lyst på sommerjobb som jodbærselger eller avisbud. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg trenger sommerjobb fort jeg vil selge jordbær eller være avisbud jeg får ikke tak i dem. kan dere hjelpe meg å finne nr dens ? tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Så bra at du har lyst på en sommerjobb, det er alltid kjekt å tjene noen egne kroner! :)

 

Hvis du har lyst til å jobbe som jordbærselger, bør du ta direkte kontakt med en gård som driver med jordbær. Hør om dem trenger hjelp. 

I forhold til å skaffe seg jobb som avisbud, er det lureste at du kontakter lokalavisen som deles ut der du bor. Spør om de har noen ledige ruter for tiden, og hvordan du skal søke.

 

Du kan også jobbe i butikk. I mange butikker kreves det at man er over 18 år for å få stå i kassa, samt åpne og stenge butikken. Derimot er det mange butikker som ansetter yngre medarbeidere til å rydde i hyller og på lagret, fylle på varer osv et par ettermiddager i uka.

 

Det er mange om beinet som ønsker en jobb i disse dager. Arbeidsgivere vil oppleve at det er mange som er interesserte i en jobb, derfor er det viktig å skille seg ut når man søker. Du bør helt klart gå direkte til butikken eller det stedet du ønsker jobb. Spør etter sjefen, ta han/hun i hånden, vær høfflig og presenter deg. Si at du er på jakt etter en jobb og hør om mulightene for dette. Skriv også en CV, og ta med deg denne - dette vil gjøre at sjefen lettere vil huske nettopp deg når han/hun skal bestemme hvem man skal ansette. Les om hva en CV er og hvordan den skal skrives HER

Jeg forstår at det kan være flaut og oppsøke en butikk direkte for å spørre etter jobb. Alikevel vil jeg på det varmeste anbefale deg til å gjøre dette. Tenk hvis du var sjef - da hadde du satt pris på de som oppsøkte deg direkte og sa at de var interessert til å jobbe i nettopp din butikk!

 

Her kommer noen flere tips jeg håper du kan få bruk for:

 

 • De fleste jobbene får man gjennom dem man kjenner. Fortell alle du kjenner at du er på leting etter jobb! Foreldre, venners foreldre, foreldres venner, slekt, lærere, skolekamerater osv.
 • Ta direkte kontakt med steder du kunne tenke deg å jobbe
  i sommer. Dette er ofte den beste måten å få seg jobb på
  når man er ung. Kom med ideer til hva slags oppgaver du
  kan gjøre for dem! Kanskje de trenger et par ekstra hender
  til å koke kaffe, arkivere, rydde lager, tørke støv eller annet?
 • Heng opp lapper på butikken, lærerværelset, Posten, biblioteket, der du skriver at du kan gjøre småjobber som å male, lufte hunden, hagearbeid, husvask, ta inn posten osv

Hvis du tjener mindre enn kr 39. 950 i løpet av et år, trenger du ikke å skatte, men kan levere frikort. Dette bestiller du på Skatteetaten.no.

Flere gode sommerjobb-tips finner du HER

Denne artikelen har også gode tips og råd. 

 

Håper dette gav deg noen tips, slik at du føler deg klar for å gå ut og ta opp jakten på en sommerjobb! Masse lykke til!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid