Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne gjøre litt veldedighetsarbeid

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har hørt at det å ha gjort frivillig arbeid er bra når man skal starte i universitetet. Jeg er bare 16 år og bor i lillestrøm. Jeg vil gjerne gjøre litt veldedighetsarbeid, og så få et "bevis" eller no på dette. Håper på et raskt svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så bra at du vil engasjere deg på fritiden!

 

Frivillig arbeid er lurt å ha på Cv'n senere når du skal søke jobb, selv om det ikke gir noen direkte fordel når du søker høyere utdanning. Ved ansettelse til en del jobber derimot, vil det altså telle veldig positivt at du har brukt tid på fritiden til å gjøre en innsats for andre.

 

Frivillig arbeid kan være alt fra å melde seg inn i en organisasjon der man jobber for en sak du tror på, til å melde seg hos Frivillighetssentralen i kommunen, være besøksvenn for noen eldre mennsker i nabolaget, bidra som flyktningguide i Røde kors, være barnevakt for naboens barn eller liknende. Jeg har lagt ved to artikler under dette svaret, og der finner du mange eksempler på frivillig arbeid som du kan sjekke ut.

 

Riktig lykke til med innsatsen!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid