Hopp til hovedinnholdet

Jobbe som frivillig på sykehus, på barneavdelingen for eksempel

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg leste en sannhetsbasert bok om en jente som jobbet på sykehus (frivillig) og syns det virket utrolig interessant! Jeg fikk dødslyst å jobbe som frivillig på sykehus, på barneavdelingen for eksempel! Er dette mulig? Jeg er en person som elsker å hjelpe, og jeg har for eksemepl meldt meg opp som bøssebærer, for tv-aksjonen, mne det var 18 års grense!? JEg har også meldt meg opp som bøssebærer for kreftforeningen da, vet dere om det er 18 års grense på det og? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Så flott at du vil gjøre en innsats for andre!

 

Du har nok rett i at det finnes flest muligheter for de over 18 år, men tenker du kreativt finnes mange alternativer også for deg som er litt yngre. Du kan godt spørre på det lokale sykehuset om det finnes noe du kan bidra med der. De må selv vurdere om du kan få være besøksvenn eller om du er for ung eller ikke. Sjekk også med eldresenteret, sykehjemmet, barnehagen og liknende der du bor.

 

Frivillig arbeid kan være alt fra å melde seg inn i en organisasjon (mange organisasjoner har egne ungdomsavdelinger) der man jobber for en sak du tror på, til å melde seg hos Frivillighetssentralen i kommunen, være besøksvenn eller handle for noen eldre mennsker i nabolaget, bidra som flyktningguide i Røde kors, hjelpe til ved leksehjelptilbudet på barneskolen eller i Røde kors, være barnevakt for naboens barn eller liknende. Jeg har lagt ved noen artikler under dette svaret, og der finner du mange eksempler på frivillig arbeid som du kan sjekke ut.

 

Kreftforeningen må selv avgjøre om du kan få være bøssebærer for dem. Ring dem og spør hvilke muligheter du har. Hvis de har 18 års grense så kan du kanskje gå i par med noen som er over aldersgrensen? Det er uansett vanlig at flere går sammen på denne måten når det gjelder innsamling av penger.

 

Lykke til med viktig innsats for andre!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid