Hopp til hovedinnholdet

Tenker på frivilligjobber i utlandet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst til å hjelpe folk som yrke i livet mitt, og har planer om å studere medisin i Øst-Europa. Men jeg er usikker på om jeg vil begynne med dette med en gang, og tenker på frivilligjobber i utlandet, eller generelt ting som er mulig å gjøre i halvannet/ett-årstid, der man hjelper folk, men ikke behøver en utdanning i utgangspunktet. Har dere noe peiling på dette? :p

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Så fint at du har lyst til å jobbe frivillig. Det er kjempefint å gjøre noe for andre, ikke minst lærer man masse av slike erfaringer. I tillegg vil frivillig arbeid også være en nyttig erfaring for deg å vise til på CVen senere.

 

Sjekk våre emnesider om frivillig arbeid der du kan lese om de mange mulighetene og få inspirasjon. Jeg vil dessuten anbefale deg til å lese denne artikkelen. Der finner du en oversikt over de forskjellige organisasjonene som tilbyr ulike opplegg for frivillig arbeid i utlandet. Den vil kunne gi deg en del svar. I artikkelen ser du også hvilke opplegg som er gratis og hvilke prosjekter du må betale for selv, hva slags arbeid du kan forvente deg og i hvilke land.

 

Jeg har også lagt ved noen artikler under dette svaret med alternativer til deg som ønsker et friår fra utdanning. Lykke til med spennende planer, og ha en riktig fin jul!!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid