Hopp til hovedinnholdet

j 15 vil være besøkevenn eller noe på sykehus

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre en forskjell, og har et sterkt ønske om å hjelpe til på sykehus, som f.eks en besøksvenn. Men, problemet er at jeg er 15 år! Har alltid fått høre, og er klar over at jeg er moden for alderen. MÅ man være 18 år? Mvh Ida :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du skriver inn til oss, og så flott at du har lyst til å gjøre en forskjell! Det må du ta med deg videre inn i livet, for det ER mulig å gjøre noe for andre slik at de opplever en bedre dag.

 

Du skriver at du vil være til hjelp på et sykehus, men tror du er for ung. Jeg ville kontaktet et sykehus i nærheten av der du bor og spurt, for det kan hende det finnes noe du kan gjøre frivillig. Det er verdt å kontakte dem og verdt å prøve.

 

Noen kommuner har 16 - års aldersgrense for å være støttekontakt. Det avhenger selvsagt av hvem som trenger støttekontakt i kommunen, og at alder og behov på dem er tilpasset en 16-åring. Men det er også verdt å sjekke med kommunen der du bor om det er noen som trenger din hjelp. Les artikkelen om støttekontakt jeg legger ved under svaret.

 

Ellers er frivillighetssentralen aktiv flere steder i landet. De formidler frivillige oppdrag og kanskje det finnes et oppdrag i nærheten av der du bor som kan passe for deg? Verdt å prøve seg.

 

Jeg tenker også at om du vil gjøre en forskjell, kan det være en ide å kontakte en organisasjon der du kan jobbe for saker du mener er viktige. Jeg legger ved en artikkel under svaret med oversikt over organisasjoner og litt tips til hvordan du kan bruke engasjementet ditt.

 

Lykke til! Vær aktiv og bruk ditt engasjement og ditt ønske om å gjøre en forskjell!!


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hva er en støttekontakt?

To som går tur i skogen (colourbox.com)

Hva innebærer det å være støttekontakt, og hvordan kan du bli det? Og hvem kan få støttekontakt?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid